A la Minute Nedir?
Sipariş üzerine hazırlanan bazen müşterinin gözü önünden hazırlanan yemek.
Sipariş üzerine hazırlanan bazen müşterinin gözü önünden hazırlanan yemek.
Börülce.
Acı ve tatlı biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilir. Sıcak yöre yemeklerinin çoğu... devamı
Yaprakları ekşimsi olan, ıspanağa benzeyen ve salata yapımında kullanılan küçük yapraklı b... devamı
Salatalık, kabak arası görünümlü bir sebze.
Müşterilerin önceden hazırlanmış büfedeki yiyeceklerden tercih ettikleri miktarda alabildi... devamı
Lokanta, restaurant, kafe gibi işletmelerde sipariş edilen ürünlerin yazıldığı hesap kağıd... devamı
Malezyaca bir kelime olan Agar Agar, Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus’ta bol miktarda bulun... devamı
Yumurta sarısı ve şeker karışımını bir müddet çırparak beyazlatma. Örnek: Vanilya sos yapı... devamı
Şekerli sıvılar için kullanılan, koyulaşma anlamı. Tatlı şurubunun ağdalaşmaya başlaması, ... devamı
Şeker, limon ve suyun koyulaşana kadar kaynatılması sonucu elde edilen karamelize macun.... devamı
İnsan vücudunda yüksek toksik etkiye neden olan metaller.
Konaklama, hotel, motel, yiyecek içecek işletmeleri, eğlence, dinlenme, gift shop vb. gibi... devamı
Kuru Fasulye.
Yaban armudu. Yabani armut. Ancak iyice olgunlaştıktan sonra yenebilir, çünkü tadı çok bur... devamı
Akçaağaçtan elde edilen bir şurup. Yoğun olarak sükroz bulunur, pankek ve waffle ile birli... devamı
Çok yumuşak hamurun akıtılmasıyla pişirilen bir tatlı çeşidi, krep.
Gıdaların pişirilmesi sırasında oluşan ve sağlığımız üzerinde olumsuz etkisi bir madde.... devamı
"Hızlı başlayan" ya da "kısa süreli" anlamında ve hastalıkları tanımlamakta kullanılan ter... devamı
Yiyeceklerin siparişten sonra hazırlandığı her ürünün ayrı fiyattan satıldığı ve genelden ... devamı
Kabuklu meyve veya sebzelerde kabuğun birer parmak arayla uzunlamasına soyulmasına denir.... devamı
Menüden seçilerek, sipariş üzerine yapılan yemek servisi yöntemi. Seçebilme özelliği olan ... devamı
Gıdaların buharda pişirilmesi usulü.
Bir gıdanın (sebze, et vb.) ateşte hafifçe tutulması, alevden geçirilmesi.
Yumurta beyazında bulunan proteindir. Hayvansal pek çok üründe bulunduğu gibi, soya, buğda... devamı
Normalden daha az pişmiş. Normalden daha az pişirme usulü. Daha çok makarnalar için kullan... devamı
Omlet, börek, kalıp içinde dondurulan tatlılar vb. nin hızlı bir hareketle döndürülerek ze... devamı