Özgün Yemek Tarifleri

Acur (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Acur (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Acur (Yöresel Tanım)

Salatalık, kabak arası görünümlü bir sebze.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Emülsiyone (Emulsionne) Nedir?

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Ossobüko Nedir?

Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi.

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Gezdirmek Nedir?

Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.