Özgün Yemek Tarifleri

Adisyon (Adition) nedir, ne demek?

Adisyon (Adition) hakkında bilgi

Adisyon (Adition)

Lokanta, restaurant, kafe gibi işletmelerde sipariş edilen ürünlerin yazıldığı hesap kağıdı.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Galeta Unu Nedir?

Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Pate Nedir?

Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı

Rokfor (Roquefort) Nedir?

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı

Tutam Nedir?

Çok küçük bir miktar; bir fiske.