Özgün Yemek Tarifleri

Adisyon (Adition) nedir, ne demek?

Adisyon (Adition) hakkında bilgi

Adisyon (Adition)

Lokanta, restaurant, kafe gibi işletmelerde sipariş edilen ürünlerin yazıldığı hesap kağıdı.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Domates Kongase Nedir?

Domatesin, kabuğu soyulduktan sonra kare şeklinde doğranmasına verilen isim.

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Gevrek Hamur Nedir?

Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Emülsiyone (Emulsionne) Nedir?

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Ossobüko Nedir?

Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi.