Külah (Yöresel Tanım)
Biber veya patlıcan kurusu.
Biber veya patlıcan kurusu.
Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı
Gıdaların dondurulduktan sonra kurutulması işlemine verilen isim. Bu yöntem gıdaların kuru... devamı
1- Sirke ve aromatik malzeme karışımının içinde yatırmak (av hayvanları ve kırmızı et için... devamı
Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı
Şeffaf pasta, turta kuvertürü.
Lapalaşma. Su alarak pörsüme. Sulanma.
Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.