Bir Taşım Kaynatmak Nedir?
1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı. 2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin ta... devamı
1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı. 2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin ta... devamı
(Baharat ve tuz için) Baş ve işaret parmağınızla tutabileceğiniz kadar.
Sirke, şarap veya konyak şişesini bir kere eğdikten sonra dökülen miktardır.
1. Çabuk pişebilen yumuşak et parçaları, bonfile, kontrfile, antrkot, ongle, bavet, kuzu b... devamı
Su içermeyen bitkisel margarin.
Tatlı Kayısı.
İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.
Siyah Zeytin
Pastacılıkta şeker ile yumurta sarısını çırparak beyazlaştırma usulü ayrıca sebzeler için ... devamı
1- Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü... devamı
Çırpma, çekme, ezme veya kıyma makinesi.
Bir kerede malzemelerin hepsini dökmek, içine karıştırmak, ilave etmek, eklemek.
Havuç Haşlama
Kasaplık hayvanların sırt kısmının iç tarafındaki kemiksiz, az yağlı, yumuşak ve lezzetli ... devamı
Kase
Yağlı kağıttan boynuz şekli dürülerek hazırlanan ve içine krema, çikolata, sos gibi malzem... devamı
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı
Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.... devamı
Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlan... devamı
1. Suda hafif haşlama. 2. Yağda hafif kavurma. 3. Biraz pişirerek yumuşatma.
Amerikan konyağı.
Tavuğun Göğsü
Ördek Göğsü
Amerikan konyağı. Bir çeşit alkollü içecek.
Az su, yağ ve üstü bir kapakla kapatılmış olarak fırında pişirilen et yemekleri.
Bir gıdayı (genellikle et) kapalı bir kap içerisine az su ile konulup kabın üzeri kapatıld... devamı
Bir gıda maddesinin içerisinde bulunan katı madde (kuru made) miktarını gösteren değerdir.... devamı
Yumurtalı, yağlı ve mayalı hamur kızartması.