Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Bir Taşım Kaynatmak Nedir?

1. Bir defa kaynatıp almak. Kaynamaya başlama anı. 2. Sıvı bir gıdanın ya da yemeğin ta... devamı

Bir Tutam Nedir?

(Baharat ve tuz için) Baş ve işaret parmağınızla tutabileceğiniz kadar.

Bir Yudum Nedir?

Sirke, şarap veya konyak şişesini bir kere eğdikten sonra dökülen miktardır.

Birinci Kategori Etler Nedir?

1. Çabuk pişebilen yumuşak et parçaları, bonfile, kontrfile, antrkot, ongle, bavet, kuzu b... devamı

Biskin Nedir?

Su içermeyen bitkisel margarin.

Bitirgen (Yöresel Tanım) Nedir?

Tatlı Kayısı.

Bitter Çikolata Nedir?

İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.

Black Olives Nedir?

Siyah Zeytin

Blanşı Nedir?

Pastacılıkta şeker ile yumurta sarısını çırparak beyazlaştırma usulü ayrıca sebzeler için ... devamı

Blanşi (Blanchir) Nedir?

1- Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü... devamı

Blender Nedir?

Çırpma, çekme, ezme veya kıyma makinesi.

Boca Etmek Nedir?

Bir kerede malzemelerin hepsini dökmek, içine karıştırmak, ilave etmek, eklemek.

Boilled Carrots Nedir?

Havuç Haşlama

Bonfile Nedir?

Kasaplık hayvanların sırt kısmının iç tarafındaki kemiksiz, az yağlı, yumuşak ve lezzetli ... devamı

Bowl Nedir?

Kase

Boynuz Nedir?

Yağlı kağıttan boynuz şekli dürülerek hazırlanan ve içine krema, çikolata, sos gibi malzem... devamı

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı

Boza Kıvamı Nedir?

Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.... devamı

Börmaniye (Beurre manie) Nedir?

Çorba, sos, yahni gibi su içeriği yüksek olan yemeklerin koyulaştırılması için hazırlan... devamı

Börttürmek Nedir?

1. Suda hafif haşlama. 2. Yağda hafif kavurma. 3. Biraz pişirerek yumuşatma.

Brandy Nedir?

Amerikan konyağı.

Breast Of Chicken Nedir?

Tavuğun Göğsü

Breast Of Duck Nedir?

Ördek Göğsü

Brendi (Brandy) Nedir?

Amerikan konyağı. Bir çeşit alkollü içecek.

Breze (Braise) Nedir?

Az su, yağ ve üstü bir kapakla kapatılmış olarak fırında pişirilen et yemekleri.

Breze Usulü Pişirme Nedir?

Bir gıdayı (genellikle et) kapalı bir kap içerisine az su ile konulup kabın üzeri kapatıld... devamı

Briks (Brix) Nedir?

Bir gıda maddesinin içerisinde bulunan katı madde (kuru made) miktarını gösteren değerdir.... devamı

Brioş Nedir?

Yumurtalı, yağlı ve mayalı hamur kızartması.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 3 4 [5]6 7 ... Son Sayfa