Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Barbekü Nedir?

1. Odun kömüründe pişirme usulü. 2. Izgara usulü et pişirmek için kullanılan ekipman.... devamı

Barsama Nedir?

Güzel kokulu, yaprakları yemeklere konan nane ve yaban kekiğinin ortak adı.

Basınçlı Tencere Nedir?

Düdüklü tencerede yemek pişirme usulü.

Basit Hamur Nedir?

Un, su, bazen de yumurta ve tuzla hazırlanan katı hamur: 1 kg unun yarısı kadar sıvı (2 yu... devamı

Basmati Pirinç Nedir?

Kokulu ve ince uzun Asya pirinci. Pilav veya İran Pilavı yapılır. Genelde, haşlanarak pişi... devamı

Bastı Nedir?

Bir biri üzerine gelecek şekilde ve daire biçiminde dizilerek kısık ateşte pişirilen etli,... devamı

Bastık (Yöresel Tanım) Nedir?

Pestil.

Batonet (Batonette) Nedir?

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yöne... devamı

Bavet (Bavette) Nedir?

Sığırın karın boşluğunun alt kısmında bulunan, kaburgalara bağlı, bifteklik et parçası.... devamı

Bazlama Nedir?

Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.

Beef Kebapon Skewer Nedir?

Şiş Kebap

Beer Nedir?

Bira

Belvü (Belle vue) Nedir?

Güzel görünüm. Dekorlu ve hoş görünüm.

Ben Mari Nedir?

İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi ... devamı

Benmari Nedir?

Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknik... devamı

Benmari Usulü Nedir?

Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı

Benmari Usulü Pişirme Nedir?

İç haznesinde su dolu olan, üst kısmında gıdanın konulacağı bir dış haznesi olan tencere, ... devamı

Benye (Beignet) Nedir?

Fri hamuruna bulanarak yağda kızartılan meyve lokumu (Elmalı benye, ananaslı benye vb).... devamı

Beriberi Nedir?

B vitamini eksikliğinden ileri gelen hastalık.

Beşamel Nedir?

Yağ, un ve süt ile hazırlanan ve birçok yemekte kullanılan beyaz renkli sos.

Beşamel Sos Nedir?

Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı

Beyaz Toz Biber Nedir?

Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı

Beyaz Toz Karabiber Nedir?

Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Beze Nedir?

1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta. ... devamı

Biberiye Nedir?

Kısa iğne yapraklı, özel kokusu olan, bodur ağaç türü. Birçok yemekte çeşni olarak kullanı... devamı

Biftek (Beefsteak) Nedir?

Birinci kategori et parçalarından alınmış bir porsiyonluk, çabuk pişen, yassı et parçası.... devamı

Bigarad (Bigarade) Nedir?

Kahverengi fond'dan veya dömiglastan yapılan, tatlımsı sos: Portakal, incir, şeftali, vişn... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 2 3 [4]5 6 ... Son Sayfa