Barbekü Nedir?
1. Odun kömüründe pişirme usulü. 2. Izgara usulü et pişirmek için kullanılan ekipman.... devamı
1. Odun kömüründe pişirme usulü. 2. Izgara usulü et pişirmek için kullanılan ekipman.... devamı
Güzel kokulu, yaprakları yemeklere konan nane ve yaban kekiğinin ortak adı.
Düdüklü tencerede yemek pişirme usulü.
Un, su, bazen de yumurta ve tuzla hazırlanan katı hamur: 1 kg unun yarısı kadar sıvı (2 yu... devamı
Kokulu ve ince uzun Asya pirinci. Pilav veya İran Pilavı yapılır. Genelde, haşlanarak pişi... devamı
Bir biri üzerine gelecek şekilde ve daire biçiminde dizilerek kısık ateşte pişirilen etli,... devamı
Pestil.
Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yöne... devamı
Sığırın karın boşluğunun alt kısmında bulunan, kaburgalara bağlı, bifteklik et parçası.... devamı
Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.
Şiş Kebap
Bira
Güzel görünüm. Dekorlu ve hoş görünüm.
İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi ... devamı
Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknik... devamı
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı
İç haznesinde su dolu olan, üst kısmında gıdanın konulacağı bir dış haznesi olan tencere, ... devamı
Fri hamuruna bulanarak yağda kızartılan meyve lokumu (Elmalı benye, ananaslı benye vb).... devamı
B vitamini eksikliğinden ileri gelen hastalık.
Yağ, un ve süt ile hazırlanan ve birçok yemekte kullanılan beyaz renkli sos.
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı
Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta. ... devamı
Kısa iğne yapraklı, özel kokusu olan, bodur ağaç türü. Birçok yemekte çeşni olarak kullanı... devamı
Birinci kategori et parçalarından alınmış bir porsiyonluk, çabuk pişen, yassı et parçası.... devamı
Kahverengi fond'dan veya dömiglastan yapılan, tatlımsı sos: Portakal, incir, şeftali, vişn... devamı