Özgün Yemek Tarifleri

Ağpahla (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Ağpahla (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Ağpahla (Yöresel Tanım)

Kuru Fasulye.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Cevz-i Bevva Nedir?

Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Ezme Nedir?

Püre.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Gavata (Yöresel Tanım) Nedir?

Yeşil domatese benzer bir sebze.