Vinegret (Vinaigrette) Nedir?
Temel olarak Dijon hardalı, arpacık soğan, sirke, yağ ve baharatlarla hazırlanan ancak içe... devamı
Temel olarak Dijon hardalı, arpacık soğan, sirke, yağ ve baharatlarla hazırlanan ancak içe... devamı
Peyzan doğrama şeklinden daha geniş, yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklind... devamı
Yaprak hamuru (milföy) ile hazırlanan, kuş yuvasına benzeyen bir çeşit soslu börek.... devamı
Ceviz
Çöp Kutusu
Kızartıldıktan sonra kavrulmuş soğan, salça ve bir miktar sıvıyla pişirilen, sade veya seb... devamı
Büyük piliç. Henüz yumurtlamamış tavuk.
Buğday kırığı.
Küçük nohutun ikiye bölünmüş hali.
Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki.
Sıcak ve nemli havada depolanan yeşil kahve çekirdekleri. Pahalı ve aranan kahvelerdir.... devamı
1. Yağı az olan. 2. Katıksız. 3. Lezzeti olmayan, tatsız.
Ev eriştesi.
Açık alanda gezip, yemlenmiş 90 günde yetişmiş tavuk veya piliçler.
1- Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağla... devamı
Papatyagiller ailesinden, yenilebilen kökleri yumru halde olan, kökleri salatalarda ya da ... devamı
Hem beğenirliliği hem de katkı payı yüksek yiyeceklerin yer aldığı Menü.
100 gr şeker için 85 gr oranında su içeren bir şurup çeşidi.
Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü. Örneğin; dana fond yarı yarıya yoğunlaştırılarak döm... devamı
Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.
Taze kekik.
Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü.
Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır. Cincer (kek ve ku... devamı
İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb.) ihtiva eden meze tabağı.... devamı
Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki... devamı