Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Vinegret (Vinaigrette) Nedir?

Temel olarak Dijon hardalı, arpacık soğan, sirke, yağ ve baharatlarla hazırlanan ancak içe... devamı

Vişi Doğrama Usülü Nedir?

Peyzan doğrama şeklinden daha geniş, yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklind... devamı

Volovan Nedir?

Yaprak hamuru (milföy) ile hazırlanan, kuş yuvasına benzeyen bir çeşit soslu börek.... devamı

Walnut Nedir?

Ceviz

Waste Container Nedir?

Çöp Kutusu

Yahni Nedir?

Kızartıldıktan sonra kavrulmuş soğan, salça ve bir miktar sıvıyla pişirilen, sade veya seb... devamı

Yarka Nedir?

Büyük piliç. Henüz yumurtlamamış tavuk.

Yarma (Yöresel Tanım) Nedir?

Buğday kırığı.

Yarmaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Küçük nohutun ikiye bölünmüş hali.

Yarpuz (Yöresel Tanım) Nedir?

Naneye benzeyen, soğuk çorbalara koyulan bir bitki.

Yaşlı Kahve Nedir?

Sıcak ve nemli havada depolanan yeşil kahve çekirdekleri. Pahalı ve aranan kahvelerdir.... devamı

Yavan Nedir?

1. Yağı az olan. 2. Katıksız. 3. Lezzeti olmayan, tatsız.

Yayım (Yöresel Tanım) Nedir?

Ev eriştesi.

Yayla Tavuğu Nedir?

Açık alanda gezip, yemlenmiş 90 günde yetişmiş tavuk veya piliçler.

Yedirmek Nedir?

1- Bir sıvının kendisinden daha yoğun kıvamda olan bir maddeye eklenerek karışımının sağla... devamı

Yer Elması Nedir?

Papatyagiller ailesinden, yenilebilen kökleri yumru halde olan, kökleri salatalarda ya da ... devamı

Yıldızlar Nedir?

Hem beğenirliliği hem de katkı payı yüksek yiyeceklerin yer aldığı Menü.

Yirmibeş Derceli Şurup Nedir?

100 gr şeker için 85 gr oranında su içeren bir şurup çeşidi.

Yoğunlaştırma Nedir?

Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü. Örneğin; dana fond yarı yarıya yoğunlaştırılarak döm... devamı

Yumuşak Hamur Nedir?

Ekmek hamuru yumuşaklığında, elle açılabilir hamur. Mol hamur.

Zahter Nedir?

Taze kekik.

Zar Şekli Nedir?

Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü.

Zencefil (Ginger) Nedir?

Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır. Cincer (kek ve ku... devamı

Zengin Meze Tabağı Nedir?

İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb.) ihtiva eden meze tabağı.... devamı

Zerdeçal Nedir?

Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 31 32 33 34 [35]