Ağdalaşma
Şekerli sıvılar için kullanılan, koyulaşma anlamı. Tatlı şurubunun ağdalaşmaya başlaması, yani şurubun kıvama gelmesi.
Şekerli sıvılar için kullanılan, koyulaşma anlamı. Tatlı şurubunun ağdalaşmaya başlaması, yani şurubun kıvama gelmesi.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı
Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı
Sıkılmış üzüm posası.
Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı