Özgün Yemek Tarifleri

Ağdalaşma nedir, ne demek?

Ağdalaşma hakkında bilgi

Ağdalaşma

Şekerli sıvılar için kullanılan, koyulaşma anlamı. Tatlı şurubunun ağdalaşmaya başlaması, yani şurubun kıvama gelmesi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Grilled Tomata Nedir?

Izgara Domates

Peper Pourer Nedir?

Biber Poşeti

Snack Tray Nedir?

Çerez Tepsisi

Domates Kongase Nedir?

Domatesin, kabuğu soyulduktan sonra kare şeklinde doğranmasına verilen isim.

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Gevrek Hamur Nedir?

Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı