Akçaağaç şurubu (Maple syrup)
Akçaağaçtan elde edilen bir şurup. Yoğun olarak sükroz bulunur, pankek ve waffle ile birlikte tüketilir.
Akçaağaçtan elde edilen bir şurup. Yoğun olarak sükroz bulunur, pankek ve waffle ile birlikte tüketilir.
Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.
Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı
Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı
Çok küçük bir miktar; bir fiske.