Özgün Yemek Tarifleri

Ahlat (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Ahlat (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Ahlat (Yöresel Tanım)

Yaban armudu. Yabani armut. Ancak iyice olgunlaştıktan sonra yenebilir, çünkü tadı çok buruktur. Ancak iyice olgunlaştıktan sonra yenebilir, çünkü tadı çok buruktur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Galeta Unu Nedir?

Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Pate Nedir?

Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı

Rokfor (Roquefort) Nedir?

Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı

Tutam Nedir?

Çok küçük bir miktar; bir fiske.

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.