Açık Büfe
Müşterilerin önceden hazırlanmış büfedeki yiyeceklerden tercih ettikleri miktarda alabildikleri düzenleme biçimi.
Müşterilerin önceden hazırlanmış büfedeki yiyeceklerden tercih ettikleri miktarda alabildikleri düzenleme biçimi.
Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.
Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı
Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir pey... devamı