Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Alümet (Allumette) Nedir?

Kalın kibrit çöpü şeklinde kesilmiş patates veya başka bir yiyecek.

Alüminyum Folyo Nedir?

Mutfaklarda yiyecekleri korumak ve pişirirken de kullanılabilen alüminyumdan yapılmış kağı... devamı

Amaretto Nedir?

Kuzey İtalya’da, badem ile tatlandırılarak elde edilen bir tür likördür. Adı, İtalyanca b... devamı

Ambalaj Nedir?

İçerisinde bulunan ürünü koruyan, ürünün temiz ve güvenilir bir şekilde saklanmasını, de... devamı

Ambles Nedir?

Suda pişirilme şekli.

Aminoasit Nedir?

Proteini oluşturan birimler, monomerler.

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı

Anason Nedir?

Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür... devamı

Ançüez Nedir?

Hamsiye benzeyen, küçük bir deniz balığından (Anchoi) yapılan yağlı ve tuzlu küçük balık f... devamı

Anglez (Anglaise) Nedir?

Suda kaynatarak pişirme. Saf suda haşlayarak pişirme usulü.

Antipasto Nedir?

İtalyanların meze çeşitlerine verilen isim.

Antiseptik (Antiseptique) Nedir?

Mikrop öldürücü (bakteriyosidal) ya da mikrop gelişimini önleyici kimyasal madde.

Antre Nedir?

1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen ye... devamı

Antre (Entree) Nedir?

1- Ordövr. 2- Ana yemeklerden önce yenen başlangıç yemeği.

Antreme (Entremet) Nedir?

1- Ana yemekle tatlı arasında yenen hafif şekerli tatlılar (sufle, benye, krep vb.) 2- Ya... devamı

Antremetiye (Entremetier) Nedir?

Çorba ve sebze yemeklerini yapan aşçı.

Aperatif Nedir?

Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.

Appetizer Nedir?

İştah Açıcı

Apple Juice Nedir?

Kayısı Suyu

Araka Nedir?

İri taneli bezelye.

Ararot Nedir?

Sıcak iklimlerde yetişen Maranta isimli bitki ve diğer bazı bitki köklerinden elde edile... devamı

Ardıç Nedir?

Kozaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, hoş kokulu, siyah-kırmızı, yuvarlak yemişle... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Arka Ofis Nedir?

Otel ve restoranlarda müşteriyle doğrudan ilişki kurmayan mutfak, muhasebe vb. departmanla... devamı

Aroma Nedir?

1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal,... devamı

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Aromatik (Aromatigue) Nedir?

Hoş kokulu bitkilerden elde edilen tat.

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Diğer Sayfalar

1 [2]3 4 5 ... Son Sayfa