Alümet (Allumette) Nedir?
Kalın kibrit çöpü şeklinde kesilmiş patates veya başka bir yiyecek.
Kalın kibrit çöpü şeklinde kesilmiş patates veya başka bir yiyecek.
Mutfaklarda yiyecekleri korumak ve pişirirken de kullanılabilen alüminyumdan yapılmış kağı... devamı
Kuzey İtalya’da, badem ile tatlandırılarak elde edilen bir tür likördür. Adı, İtalyanca b... devamı
İçerisinde bulunan ürünü koruyan, ürünün temiz ve güvenilir bir şekilde saklanmasını, de... devamı
Suda pişirilme şekli.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı
Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür... devamı
Hamsiye benzeyen, küçük bir deniz balığından (Anchoi) yapılan yağlı ve tuzlu küçük balık f... devamı
Suda kaynatarak pişirme. Saf suda haşlayarak pişirme usulü.
İtalyanların meze çeşitlerine verilen isim.
Mikrop öldürücü (bakteriyosidal) ya da mikrop gelişimini önleyici kimyasal madde.
1-Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek. 2-Ana yemekten önce yenilen ye... devamı
1- Ordövr. 2- Ana yemeklerden önce yenen başlangıç yemeği.
1- Ana yemekle tatlı arasında yenen hafif şekerli tatlılar (sufle, benye, krep vb.) 2- Ya... devamı
Çorba ve sebze yemeklerini yapan aşçı.
Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.
İştah Açıcı
Kayısı Suyu
İri taneli bezelye.
Sıcak iklimlerde yetişen Maranta isimli bitki ve diğer bazı bitki köklerinden elde edile... devamı
Kozaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, hoş kokulu, siyah-kırmızı, yuvarlak yemişle... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Otel ve restoranlarda müşteriyle doğrudan ilişki kurmayan mutfak, muhasebe vb. departmanla... devamı
1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal,... devamı
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Hoş kokulu bitkilerden elde edilen tat.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı