Briyoş (Brilloche) Nedir?
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı
Tavla zarı şeklinde bir doğrama stili.
Çabuk hazırlanabilen kahvaltı türü hazır yiyeceklerden hazırlanan ürünler.
Sebzelerin çok küçük küp (tavla zarına benzer) şeklinde doğranması usulü. En küçük doğrama... devamı
Herhangi bir sıvı içinde kaynatarak pişirme usulü.
Aromatik tat ve koku vermek için (yemek ve et sularında) havuç, kekik, defne, soğan vb. ba... devamı
Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeş... devamı
Yemeğe aromatik koku veren; pırasa yaprağı, maydanoz sapı, havuç parçası, kekik ve defne y... devamı
Demet, öbek, bağ.
Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. ... devamı
Suyla unu karıştırarak elde edilen sulu ve cıvık hamur.
Bir gıda maddesini un gibi başka bir gıda maddesi ile kaplama işlemi.
1. Tavuk, sığır veya dana etleriyle karışık sebzelerin yavaş yavaş kaynatılması son... devamı
Koyun veya sığır kalın bağırsağı. Dolması yapılır.
Tereyağlı Ekmek
Sulandırılmış yoğurdun içine salatalık veya marul gibi yeşillik doğranarak yapılan bir çeş... devamı
Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.
Espressonun üzerine sıcak su ekleyerek espresso tadının homojen dağılmasını sağlamak.... devamı
İtalya'da içilen Espresso ve üzerine konmuş sıcak buharlanmış süt. Kahvaltıda içilir.... devamı
Arabica'da %1.1, Robusta'da ise %2.2 bulunan ve insanın keyfini etkileyen madde. Psikoakti... devamı
Konserve Açacağı
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
İkram Memuru
Tahıl; tahıl ekmeği (çavdar, yulaf ekmeği)
Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. Rendelenerek toz haline getirilir ve ta... devamı
Bir Çeşit Peynir
Peynir Tepsisi