Beşamel Sos
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli versiyonları olan bu sos, çorbalar, sebze gratenleri, fırın makarna gibi yemeklerde kullanılır. Temel ölçüsü 70 gr tereyağı, 70 gr un, 1 lt süt olan beyaz sos
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.