Basit Hamur
Un, su, bazen de yumurta ve tuzla hazırlanan katı hamur: 1 kg unun yarısı kadar sıvı (2 yumurta ve 400 gr su veya 1 yumurta 450 gr su) katılıp hazrlanan hamur.
Un, su, bazen de yumurta ve tuzla hazırlanan katı hamur: 1 kg unun yarısı kadar sıvı (2 yumurta ve 400 gr su veya 1 yumurta 450 gr su) katılıp hazrlanan hamur.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.
Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.
Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı
Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı
Kozaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, hoş kokulu, siyah-kırmızı, yuvarlak yemişle... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Kokulu ve ince uzun Asya pirinci. Pilav veya İran Pilavı yapılır. Genelde, haşlanarak pişi... devamı