Ben Mari
İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yiyecekleri pişirmeye yarar.
İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere.Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yiyecekleri pişirmeye yarar.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.
Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı
Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.