Benmari Usulü Pişirme
İç haznesinde su dolu olan, üst kısmında gıdanın konulacağı bir dış haznesi olan tencere, masa ya da donanım ile gıdaların eritilmesi ya da sıcak tutulması işlemidir.
Bu yöntem daha çok çikolata, tereyağı gibi hassas gıdaların eritilmesi için ya da yemekhane gibi yerlerde yemeklerin sıcak tutulması için faydalanılan bir yöntemdir.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.
Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.
Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı
Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı