Özgün Yemek Tarifleri

Bastı nedir, ne demek?

Bastı hakkında bilgi

Bastı

Bir biri üzerine gelecek şekilde ve daire biçiminde dizilerek kısık ateşte pişirilen etli, zeytinyağlı veya sade yemekler (etli bamya bastısı, tereyağlı kabak bastısı, terbiyeli kereviz bastısı vb).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.

Rulet Nedir?

Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Amortisman Nedir?

Değer kaybı. Bir ekipmanın, bir yapının veya başka bir unsurun maliyetini dönemlere bölere... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Beyran (Yöresel Tanım) Nedir?

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı