Özgün Yemek Tarifleri

Bastı nedir, ne demek?

Bastı hakkında bilgi

Bastı

Bir biri üzerine gelecek şekilde ve daire biçiminde dizilerek kısık ateşte pişirilen etli, zeytinyağlı veya sade yemekler (etli bamya bastısı, tereyağlı kabak bastısı, terbiyeli kereviz bastısı vb).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Ezme Nedir?

Püre.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.