Bazlama
Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.
Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.
Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı
Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.
Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.
Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.
1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı
Bir tür Yunan rakısı.