Özgün Yemek Tarifleri

Bazlama nedir, ne demek?

Bazlama hakkında bilgi

Bazlama

Tatlı, kalın gözleme. Sacda pişirilen kalın yufka.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Keçiboynuzu Şerbeti Nedir?

Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.

Meherek Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı

Parizye Aleti Nedir?

Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı

Savoyan Nedir?

Hafif ateşte çırpılarak pişirilen krem haline getirilmiş yumurta sarısı.

Relese Nedir?

Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Konsome Nedir?

Yağı alınmış berraklaştırılmış et suyu.

Safran Nedir?

Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.

Pazı Nedir?

1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı

Mastika Nedir?

Bir tür Yunan rakısı.