Özgün Yemek Tarifleri

Beyran (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Beyran (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Beyran (Yöresel Tanım)

Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çörekotu Nedir?

Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılab... devamı

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Ekti Nedir?

Her yiyeceği canı çeken.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.