Özgün Yemek Tarifleri

Benmari nedir, ne demek?

Benmari hakkında bilgi

Benmari

Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknikte bir kap yarı yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir. Benmari çoğunlukla yemeklerin, sosların vb. sıcak tutulması için ya da çikolata, tereyağı gibi aromatik ve hassas gıdaların eritilmesi için kullanılan bir ekipmandır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.

Smoked Sturgeon Nedir?

Mersin Balığı

Tray Mat Nedir?

Tepsi Örtüsü

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Hardaliye Nedir?

İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Catering Nedir?

Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı