Özgün Yemek Tarifleri

Beze nedir, ne demek?

Beze hakkında bilgi

Beze

1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta.

2. Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanmasıyla elde edilen yuvarlak şekilli hamurlara verilen ad.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Cizleme Nedir?

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı

Çalkalama (Yöresel Tanım) Nedir?

Ayran.