Beze
1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta.
2. Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanmasıyla elde edilen yuvarlak şekilli hamurlara verilen ad.
1. Yumurta akı ve şekerin yüksek hızla çırpılmasıyla elde edilen beyaz renkli kuru pasta.
2. Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanmasıyla elde edilen yuvarlak şekilli hamurlara verilen ad.
Bitkisel.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Püre.
Kurutulmuş kavun dilimleri.