Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

A la Minute Nedir?

Sipariş üzerine hazırlanan bazen müşterinin gözü önünden hazırlanan yemek.

Acebek (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Acı Kırmızı Toz Biber Nedir?

Acı ve tatlı biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilir. Sıcak yöre yemeklerinin çoğu... devamı

Acıkulak (Kuzukulağı) Nedir?

Yaprakları ekşimsi olan, ıspanağa benzeyen ve salata yapımında kullanılan küçük yapraklı b... devamı

Acur (Yöresel Tanım) Nedir?

Salatalık, kabak arası görünümlü bir sebze.

Açık Büfe Nedir?

Müşterilerin önceden hazırlanmış büfedeki yiyeceklerden tercih ettikleri miktarda alabildi... devamı

Adisyon (Adition) Nedir?

Lokanta, restaurant, kafe gibi işletmelerde sipariş edilen ürünlerin yazıldığı hesap kağıd... devamı

Afıyan (Yöresel Tanım) Nedir?

Afyon.

Agar Agar Nedir?

Malezyaca bir kelime olan Agar Agar, Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus’ta bol miktarda bulun... devamı

Ağartma (Blanşi) Nedir?

Yumurta sarısı ve şeker karışımını bir müddet çırparak beyazlatma. Örnek: Vanilya sos yapı... devamı

Ağdalaşma Nedir?

Şekerli sıvılar için kullanılan, koyulaşma anlamı. Tatlı şurubunun ağdalaşmaya başlaması, ... devamı

Ağdalaştırmak Nedir?

Şeker, limon ve suyun koyulaşana kadar kaynatılması sonucu elde edilen karamelize macun.... devamı

Ağır Metal Nedir?

İnsan vücudunda yüksek toksik etkiye neden olan metaller.

Ağırlama Endüstrisi Nedir?

Konaklama, hotel, motel, yiyecek içecek işletmeleri, eğlence, dinlenme, gift shop vb. gibi... devamı

Ağpahla (Yöresel Tanım) Nedir?

Kuru Fasulye.

Ahlat (Yöresel Tanım) Nedir?

Yaban armudu. Yabani armut. Ancak iyice olgunlaştıktan sonra yenebilir, çünkü tadı çok bur... devamı

Akçaağaç şurubu (Maple syrup) Nedir?

Akçaağaçtan elde edilen bir şurup. Yoğun olarak sükroz bulunur, pankek ve waffle ile birli... devamı

Akıtma Nedir?

Çok yumuşak hamurun akıtılmasıyla pişirilen bir tatlı çeşidi, krep.

Akrilamid Nedir?

Gıdaların pişirilmesi sırasında oluşan ve sağlığımız üzerinde olumsuz etkisi bir madde.... devamı

Akut Nedir?

"Hızlı başlayan" ya da "kısa süreli" anlamında ve hastalıkları tanımlamakta kullanılan ter... devamı

Ala Carte Nedir?

Yiyeceklerin siparişten sonra hazırlandığı her ürünün ayrı fiyattan satıldığı ve genelden ... devamı

Alaca Soymak Nedir?

Kabuklu meyve veya sebzelerde kabuğun birer parmak arayla uzunlamasına soyulmasına denir.... devamı

Alakart (A la carte) Nedir?

Menüden seçilerek, sipariş üzerine yapılan yemek servisi yöntemi. Seçebilme özelliği olan ... devamı

Alavapör (A la vapeur) Nedir?

Gıdaların buharda pişirilmesi usulü.

Alazlamak Nedir?

Bir gıdanın (sebze, et vb.) ateşte hafifçe tutulması, alevden geçirilmesi.

Albümin (Albumin) Nedir?

Yumurta beyazında bulunan proteindir. Hayvansal pek çok üründe bulunduğu gibi, soya, buğda... devamı

Aldante Nedir?

Normalden daha az pişmiş. Normalden daha az pişirme usulü. Daha çok makarnalar için kullan... devamı

Alt Üst Etmek Nedir?

Omlet, börek, kalıp içinde dondurulan tatlılar vb. nin hızlı bir hareketle döndürülerek ze... devamı

Diğer Sayfalar

[1]2 3 4 5 ... Son Sayfa