Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Sübye Nedir?

1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı 2... devamı

Sük (Suc) Nedir?

1- Tat, lezzet. 2- Pişerken yiyeceklerden pişirme kabına akan ve kuruyarak karamelize ... devamı

Süprem (Supreme) Nedir?

Kemiksiz ve derisiz fileto et.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Sweet Corn Nedir?

Tatlı Mısır

Şanti (Chantilly) Nedir?

Süt kreması, şeker ve vanilyanın çırpılması ile hazırlanan tatlı ve pastalarda kullanılan ... devamı

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).

Şeker Nedir?

Şeker kamışı, şeker pancarı, patates, havuç, mısır, buğday vb. bitkilerin sap ve köklerini... devamı

Şerbet Nedir?

Şekerli su, sıvı veya meyve suyu.

Şevketi bostan (Yöresel Tanım) Nedir?

Rezene kökü.

Şıra Nedir?

Henüz fermante olmamış (mayalanmamış) üzüm suyu.

Şiveydiz (Yöresel Tanım) Nedir?

Taze sarımsak.

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Şu Hamuru Nedir?

Yağ, su ve un karışımına yumurta ilave ettikten sonra fırında pişirilmesiyle içi kabaran h... devamı

Tabasko Nedir?

Olgunlaşmamış çili (chili) cinsi kırmızı acı biberin, sirke ve tuz eşliğinde meşe fıçılard... devamı

Tabldot (Table d'hote) Nedir?

1. Seçme olanağı olmayan 2 - 3 çeşit yemekten meydana gelen bir öğünlük yemek listesidir. ... devamı

Table Cloth Linen Nedir?

Kumaş Masa Örtüsü

Table'd Hote Menü Nedir?

2 yada 3 çeşit yiyecek bulunduğu, seçme şansı bulunmayan, fix bir fiyatta satılan ve sip... devamı

Tağşiş Nedir?

Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.

Tahin Nedir?

Susamın ezilmesi ile yapılan yüksek enerjili besin.

Tahmis Nedir?

Kurukahve

Tapyoka Nedir?

1- Manyok kökünden çıkarılan bir nişasta. 2- Tane olarak da bulunabilir (örneğin: tapy... devamı

Tarçın Nedir?

Bazı pasta, kek, bisküviler ve sütlü tatlılarda ayrıca boza, salep gibi içeceklerde kullan... devamı

Tarhun Nedir?

Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı

Tart Nedir?

Kalıpta pişen meyveli pasta.Tartalet ise küçük olanına verilen isimdir.

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Tartölet (Tartelette) Nedir?

Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur.

Tavuk Ütüleme Nedir?

Tavuğun tüylü kısımlarının aleve tutularak tüylerinin yakılarak yok edilmesi.Modern yöntem... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 30 31 [32]33 34 ... Son Sayfa