Sük (Suc)
1- Tat, lezzet.
2- Pişerken yiyeceklerden pişirme kabına akan ve kuruyarak karamelize olmuş madde (sulandırılarak jü yapılır).
1- Tat, lezzet.
2- Pişerken yiyeceklerden pişirme kabına akan ve kuruyarak karamelize olmuş madde (sulandırılarak jü yapılır).
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı
Kuvertür.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.
Börülce.