Özgün Yemek Tarifleri

Tartölet (Tartelette) nedir, ne demek?

Tartölet (Tartelette) hakkında bilgi

Tartölet (Tartelette)

Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Frenk Fesleğeni Nedir?

Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Crema Bör Nedir?

Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.

Troley(Geridon) Nedir?

Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.

Sorunlular Nedir?

Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.

Relese Nedir?

Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Nitrat Nedir?

Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.

Safran Nedir?

Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.