Tartölet (Tartelette)
Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur.
Küçük tartlar; bir kişilik veya bir lokmalık olur.
Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
Kızgın yağda pişirme usulü.
Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.
Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.
Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.
Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.
Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.