Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Sos Morney Nedir?

İçerisine gravyer peyniri, yumurta sarısı katılarak yapılan beyaz sos.

Sos Remulat Nedir?

İçerisine kapari, kornişon katılmış mayonezli sos.

Sos Vinegret Nedir?

Sirke, zeytinyağı, hardal, kornişon, kapari ve maydanoz ile hazırlanan sirke sosu.

Sosiye Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, sos yapımından sorumlu aşçı.

Sosiyer Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap

Sote Nedir?

1. Küçük parçalar halinde doğranmış et ve sebzelerin kızgın yağda karıştırılarak kısa süre... devamı

Sote Etmek Nedir?

1- Tava içinde ve hafif kızdırılmış az yağda, birkaç defa karıştırılmak suretiyle, 3-4 dak... devamı

Sotöz (Sauteuse) Nedir?

Sote işlerinde kullanılan, saplı, derin, çelik veya alüminyum tava; kasrola benzeyen dibi ... devamı

Sour Chery Juice Nedir?

Vişne Suyu

Soya Eti Nedir?

Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Söğürme (Yöresel Tanım) Nedir?

Közlenmiş.

Söğüş Nedir?

1- Üzerine yağ ve limon konulmadan ve birbirine karıştırılmadan yenen dilimlenmiş domates,... devamı

Spatula Nedir?

Ağaçtan veya çelikten yapılmış yassı el aleti.

Spesiyal Nedir?

Geleneksel sabah, öğle ve akşam menülerinden farklı içerik sunan menü.

Sponge Nedir?

Sünger

Standart Porsiyon Nedir?

Aynı yemekten sipariş veren her müşteriye servis edilen yiyeceğin miktarının eşit olması.... devamı

Standart Reçete Nedir?

Yiyeceklerin hazırlanışında kullanılan malzemelerin ve hazırlama yöntemlerinin ayrıntılı o... devamı

Statik Nedir?

Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Sterilizasyon Nedir?

Mikropların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesiyle sağlanan saklama yöntemi.

Strawberry Nedir?

Çilek Suyu

Streç Film Nedir?

Gıdaların ve yemeklerin içerisine yabancı madde düşmesini ve farklı kokuların sinmesini ön... devamı

Stuffed Vine Leaves Nedir?

Yaprak Dolması

Subye (Sübye) Nedir?

Bir gün önceden ıslatılan pirincin ezilmesiyle elde edilen ve koyultma işlerinde kullanıla... devamı

Sufle (Souffles) Nedir?

1- Tatlı sufleler; pasta kremine bir şeyler (likör, kakao, meyve vb.) karıştırıldıktan son... devamı

Sumak Nedir?

Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salata... devamı

Supangle (Sup-anglez) Nedir?

Madlen veya savuayer bisküvisinin alına kremşantiye sıkarak diğeriyle birleştirilir. Üzeri... devamı

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 29 30 [31]32 33 ... Son Sayfa