Tabldot (Table d'hote)
1. Seçme olanağı olmayan 2 - 3 çeşit yemekten meydana gelen bir öğünlük yemek listesidir. Listedeki bütün yemekler için sabit tek bir fiyat uygulanır.
2. Alakart menünün zıttı, seçmesiz yemek menüsü. Menüde yer alacak yemeklerin listesi daha önceden hazırlanmış ve misafirlerin tümüne aynı yemeklerin servis edildiği yemek menüsü.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı