Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Tef Yağı Nedir?

Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakasına verilen isim, G... devamı

Tein Nedir?

Çayda bulunan uyarıcı maddeye verilen isim.

Tekmil Nedir?

Dövülmüş sarımsak ve sirke karışımına verilen isim.

Temizlik Nedir?

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı

Tepeleme Nedir?

Bir kabın yiyecekle ağzına kadar dolu olmasına denir.

Terbiye Nedir?

Yumurta süt ve limon suyunun karıştırılmasından elde edilen, çeşitli çorbalarda, yemeklerd... devamı

Terbiye Etmek Nedir?

Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemekleri... devamı

Tere Nedir?

Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir. Servis tabakların süslenmelerinde d... devamı

Terin (Terrine) Nedir?

Toprak kap güveç; dikdörtgen ve derin kalıp şeklinde olan bu kap metalden de yapılabiliyor... devamı

Tesellüm Nedir?

İşletmeye gelen yiyecek ve içeceklerin sayılarak, ölçülerek ve tartılarak teslim alınması.... devamı

Tip 1 Nedir?

Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı

Tirit Nedir?

1. Et suyunda kızartılmış ekmek veya bayat ekmek konularak yapılan yemek. 2. Kaz yağıyl... devamı

Toksin Nedir?

Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).... devamı

Tomate Slice Nedir?

Söğüş Domates

Tomatiz Ekşisi Nedir?

Domates salçası.

Tooth Pick Nedir?

Kürdan

Topping Nedir?

Pasta, ekmek, çörek gibi hazırlanan gıdaların üzerine konulan malzemelere verilen genel ad... devamı

Torşon (Torchon) Nedir?

1. Mutfakta aşçılar tarafından, sıcak tepsi ve tava tutmak için kullanılan, temizlik yapma... devamı

Tost Nedir?

İçine peynir, sucuk vb. konularak özel makinesiyle gevretilip kızartılmış ekmek.

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Tranş Nedir?

Etleri belirli bir kalınlıkta kesme veya bütün büyük parçadan porsiyonluk parçalara ayırma... devamı

Tray Mat Nedir?

Tepsi Örtüsü

Troley(Geridon) Nedir?

Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.

Trüf (Truffe) Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Tulum Peyniri Nedir?

Tuluma basılarak yapılan peynir çeşidi.

Tur Vermek Nedir?

Milföy, yaprak ve katmer hamurlarına yağ ekledikten sonra açıp katlayarak tel tel olmasını... devamı

Turnedo (Tournedos) Nedir?

Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından alınan parça. Izgara veya soslu yemeği yapılır.... devamı

Tutam Nedir?

Çok küçük bir miktar; bir fiske.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 31 32 [33]34 35