Tef Yağı Nedir?
Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakasına verilen isim, G... devamı
Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakasına verilen isim, G... devamı
Çayda bulunan uyarıcı maddeye verilen isim.
Dövülmüş sarımsak ve sirke karışımına verilen isim.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı
Bir kabın yiyecekle ağzına kadar dolu olmasına denir.
Yumurta süt ve limon suyunun karıştırılmasından elde edilen, çeşitli çorbalarda, yemeklerd... devamı
Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemekleri... devamı
Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir. Servis tabakların süslenmelerinde d... devamı
Toprak kap güveç; dikdörtgen ve derin kalıp şeklinde olan bu kap metalden de yapılabiliyor... devamı
İşletmeye gelen yiyecek ve içeceklerin sayılarak, ölçülerek ve tartılarak teslim alınması.... devamı
Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı
1. Et suyunda kızartılmış ekmek veya bayat ekmek konularak yapılan yemek. 2. Kaz yağıyl... devamı
Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).... devamı
Söğüş Domates
Domates salçası.
Kürdan
Pasta, ekmek, çörek gibi hazırlanan gıdaların üzerine konulan malzemelere verilen genel ad... devamı
1. Mutfakta aşçılar tarafından, sıcak tepsi ve tava tutmak için kullanılan, temizlik yapma... devamı
İçine peynir, sucuk vb. konularak özel makinesiyle gevretilip kızartılmış ekmek.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Etleri belirli bir kalınlıkta kesme veya bütün büyük parçadan porsiyonluk parçalara ayırma... devamı
Tepsi Örtüsü
Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Tuluma basılarak yapılan peynir çeşidi.
Milföy, yaprak ve katmer hamurlarına yağ ekledikten sonra açıp katlayarak tel tel olmasını... devamı
Bonfilenin orta veya en iyi kısımlarından alınan parça. Izgara veya soslu yemeği yapılır.... devamı
Çok küçük bir miktar; bir fiske.