Tuzaklar Nedir?
Beğenilirliği ve katkı payı düşük olan menü.
Beğenilirliği ve katkı payı düşük olan menü.
Yiyeceklerin bir süre bozulmadan saklanmasına yarayan yöntem ve bu yolla hazırlanan yiyece... devamı
Toprağın içinden çıkarılan, siyah, yuvarlak, aromatik bir mantar türü.
Yufka açılırken hamurun tezgaha yapışmaması için serpilen kalın un.
Meyve salkımlarına verilen diğer isim.
Süt danası veya kuzunun gerdan kısmında oluşan bezler. Kasaplık hayvanların timus ve pankr... devamı
Birinci ve ikinci kategori etlerden sonra gelen et parçaları (haşlamalık, kıymalık, gerdan... devamı
Tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının kesilip tüylerinin yolunmasından sonra deri üzerinde... devamı
Yemek ve salataların üzerine sos, yağ, limon gibi malzemelerin daire çizer gibi azar azar ... devamı
Üzümün ezilerek suyunun çıkarılması ve dinlendirilmesi ile elde edilen şıra, dinlendirilmi... devamı
Otellerde görevli genç ve acemi eleman.
Yaprak hamuruyla yapılan kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşidi.
Krem anglez. Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan so... devamı
Buharda pişirme usulü.
Buharda pişirme usulü. (Fr.Vapeur)
Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.
Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (möreng... devamı
Dana Kuşbaşı
Sebze
Bitkisel.
Bazı tohumluk bitkilerden elde eilen ve fritözde kullanılan kızartma yağı.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
1- Yağ, un, et suyu katılarak hazırlanan özel sos. 2- Et, balık, tavuk suyundan yapılan b... devamı
Çiçeksiz bir bitkidir. Öksürük kesici olarak kullanılır.
Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli.
Eski dilde döverek toz haline getirme işlemine denir.
Cıvık. Sulanmış ve yapışkan.
Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Terc... devamı