Sebze Çevirme Nedir?
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı
Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı
Katıksız (sade). İçkiler için; sert veya şekersiz anlamında. Dömi sek: tatlı, tatlımsı (me... devamı
Müşterilerin bedelin ödeyerek aldığı yiyecek ve içecekleri, hazırlandığı yerden alıp kendi... devamı
Mutfaklarda yiyecekleri korumak, saklamak için kullanılan rulo şeklinde satılan plastik ta... devamı
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim.... devamı
Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.
Peçete
Pazar Çantası
190 -220 derece civarın olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kararır.
Derin olmayan tencere.
Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen bir tür sıcak yemek.
Yiyecekle dolu bir kabın üzerinin bıçakla düzeltilmesidir.
İnce bulgur.
Som Balığı
Mersin Balığı
Çerez Tepsisi
Her türlü alkolsüz içeceklere verilen genel ad.
Kabukları soyulan soğan ikiye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına... devamı
Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.
Gıdaların soğutulması ya da soğuk muhafaza edilmesi için kullanılan buzdolabı, soğuk oda, ... devamı
Yağda kavrulmuş soğan, kıyma, salça, nane vs. karışımı sos.
1. Meyveli dondurma veya meyve dondurması (çilekli sorbe, muzlu sorbe vb.). 2. Yumurta ... devamı
Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.
Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı
Yumurta sarısı, tereyağı, sirke soğan yada sarımsak, biber ve maydanoz kullanarak yapılan ... devamı
Bol baharatlı domates sosu.