Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Sebze Çevirme Nedir?

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı

Sefa Bifteği Nedir?

Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı

Sek Nedir?

Katıksız (sade). İçkiler için; sert veya şekersiz anlamında. Dömi sek: tatlı, tatlımsı (me... devamı

Self-Servis Nedir?

Müşterilerin bedelin ödeyerek aldığı yiyecek ve içecekleri, hazırlandığı yerden alıp kendi... devamı

Selofan (Streç Film) Nedir?

Mutfaklarda yiyecekleri korumak, saklamak için kullanılan rulo şeklinde satılan plastik ta... devamı

Selpetr Nedir?

Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.

Selüloz Nedir?

Bitkilerin hücre yapısını dolayısıyla gövde yapısını oluşturan karbonhidrata verilen isim.... devamı

Selüloz Kağıt Nedir?

Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.

Serviette Nedir?

Peçete

Shopping Bag Nedir?

Pazar Çantası

Sıcak Nedir?

190 -220 derece civarın olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kararır.

Sığ Tencere Nedir?

Derin olmayan tencere.

Silkme Nedir?

Çeşitli sebzeler ve etle pişirilen bir tür sıcak yemek.

Silme Nedir?

Yiyecekle dolu bir kabın üzerinin bıçakla düzeltilmesidir.

Simit (sümüt) (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Smoked Salmon Nedir?

Som Balığı

Smoked Sturgeon Nedir?

Mersin Balığı

Snack Tray Nedir?

Çerez Tepsisi

Soft Drink Nedir?

Her türlü alkolsüz içeceklere verilen genel ad.

Soğan (Piyaz) Nedir?

Kabukları soyulan soğan ikiye kesilir. Kesilmiş yüzü altta kalacak şekilde kesme tahtasına... devamı

Soğuk Sudan Geçirme Nedir?

Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.

Soğuk Ünite Nedir?

Gıdaların soğutulması ya da soğuk muhafaza edilmesi için kullanılan buzdolabı, soğuk oda, ... devamı

Sokarıç Nedir?

Yağda kavrulmuş soğan, kıyma, salça, nane vs. karışımı sos.

Sorbe (Sorbet) Nedir?

1. Meyveli dondurma veya meyve dondurması (çilekli sorbe, muzlu sorbe vb.). 2. Yumurta ... devamı

Sorunlular Nedir?

Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.

Sos (Sauce) Nedir?

Salça. Yemeğin suyu. Et, tavuk, balık sularından; yağdan elde edilen, yemeğe tat veren ya ... devamı

Sos Bernez Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağı, sirke soğan yada sarımsak, biber ve maydanoz kullanarak yapılan ... devamı

Sos Marinara Nedir?

Bol baharatlı domates sosu.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 28 29 [30]31 32 ... Son Sayfa