Özgün Yemek Tarifleri

Şok Haşlama (Blanchi) nedir, ne demek?

Şok Haşlama (Blanchi) hakkında bilgi

Şok Haşlama (Blanchi)

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi.
1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek.

2. Etleri soğuk suya koyup bir dakika kaynatıp soğuk sudan geçirdikten sonra süzmek.

3. Sebzelerin renklerini ve vitamin değerlerini korumak için kaynar suyun içerisine kısa süre daldırılıp daha sonra soğuk sudan geçirme yöntemi. Çok kısa süre kaynatma işlemi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Egzotik (Exotigue) Nedir?

Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Ekmek Ayvası Nedir?

Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı