Özgün Yemek Tarifleri

Sübye nedir, ne demek?

Sübye hakkında bilgi

Sübye

1. Badem içi, ezilmiş sarımsak, kavun çekirdeği vb.nden yapılan boza koyuluğunda sıvı

2. Bir gün önceden ıslanmış pirincin ezilmesiyle elde edilen ve koyultma işlerinde
kullanılan malzeme.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Leben (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapça yoğurt.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı