Özgün Yemek Tarifleri

Tarçın nedir, ne demek?

Tarçın hakkında bilgi

Tarçın

Bazı pasta, kek, bisküviler ve sütlü tatlılarda ayrıca boza, salep gibi içeceklerde kullanılmaktadır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı

Pasta Örtülüğü Nedir?

Kuvertür.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Sakız Kabağı Nedir?

Dolmalık kabak.