Buke Garni
Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeşitleri (kekik, defne, biberiye...)
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir tülbente sarılarak da hazırlanılabilir.
Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. As... devamı
Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.
(Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı ... devamı
Buharlanmış sütün içerisine biraz espresso koymak.