Özgün Yemek Tarifleri

Buke Garni nedir, ne demek?

Buke Garni hakkında bilgi

Buke Garni

Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeşitleri (kekik, defne, biberiye...)
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir tülbente sarılarak da hazırlanılabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Küf Nedir?

Organik maddeler üzerinde nem ve ısı etkisiyle oluşan, bazen yeşil renkte ve pamukçuk görü... devamı

Labada Nedir?

Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı

Maya Nedir?

Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Meyve Jölesi Nedir?

Şeffaf pasta, turta kuvertürü.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Möreng (Meringue) Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı

Nane Nedir?

Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı