Özgün Yemek Tarifleri

Buke Garni nedir, ne demek?

Buke Garni hakkında bilgi

Buke Garni

Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeşitleri (kekik, defne, biberiye...)
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir tülbente sarılarak da hazırlanılabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Leben (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapça yoğurt.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.