Özgün Yemek Tarifleri

Buke Garni nedir, ne demek?

Buke Garni hakkında bilgi

Buke Garni

Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirme esnasında konan baharat çeşitleri (kekik, defne, biberiye...)
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir tülbente sarılarak da hazırlanılabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama) Nedir?

En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. As... devamı

Espresso Macchiato Nedir?

Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.

Fırınlama (Roasting) Nedir?

(Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı ... devamı

Latte Machiatto Nedir?

Buharlanmış sütün içerisine biraz espresso koymak.

Cheese Corner Nedir?

Bir Çeşit Peynir

Electrical Control Panel Nedir?

Elektrik Kontrol Paneli

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Galley Equpment Nedir?

Mutfak Donanımı