Buket Garni
Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. Bu aroma yüklü bitki demetinin işlevi; yemeklerin (özellikle et yemekleri) ve sosların pişirilmesi sırasında yemek veya sosa aroma vermesidir. Buket garni hazırlanırken en çok tercih edilen bitkiler; defne yaprağı, maydanoz, biberiye, kekik, pırasa, dereotu vb.dir. (Fr. Bouquet garni)
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı
Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı
Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.
Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı