Özgün Yemek Tarifleri

Buket Garni nedir, ne demek?

Buket Garni hakkında bilgi

Buket Garni

Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. Bu aroma yüklü bitki demetinin işlevi; yemeklerin (özellikle et yemekleri) ve sosların pişirilmesi sırasında yemek veya sosa aroma vermesidir. Buket garni hazırlanırken en çok tercih edilen bitkiler; defne yaprağı, maydanoz, biberiye, kekik, pırasa, dereotu vb.dir. (Fr. Bouquet garni)

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Mühürleme Nedir?

Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pavurya Nedir?

Bir cins yengeç.

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Sebze Çevirme Nedir?

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı

Soya Eti Nedir?

Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı

Statik Nedir?

Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı