Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Chinaware Nedir?

Porselen Takımı

Cıvık Hamur Nedir?

Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar. Mesela; fri hamuru.

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Cinger (Ginger) Nedir?

Zencefil. Aromatik ve acı olan bir Asya bitkisi.

Cinnamon Roast (Tarçın Fırınlama) Nedir?

En kısa süreli fırınlama, açık kahverengi çekirdekler oluşur ve üzerlerinde yağ yoktur. As... devamı

Cips Nedir?

Bol yağda kızartılmış yaprak patates.

Cizleme Nedir?

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı

Cocktail Stirrer Nedir?

Kokteyl Karıştırıcısı

Coffee Pot Nedir?

Cezve

Cost (Kost) Nedir?

Maliyet.

Crem Şanti Nedir?

Sıvı kremaya şeker ve vanilya ilave edilerek elde edilen krema.

Crema Bör Nedir?

Yumurta sarısı ve koyu şuruptan yapılan pastacılıkta kullanılan bir sos.

Croissant Nedir?

Ayçöreği

Croten Nedir?

Kızarmış ekmek; çorbalarda kullanılır… çeşitli biçimlerde kesilerek şekil verilir.... devamı

Cucumber Nedir?

Salatalık

Cuit Au Four (Küvi ofur) Nedir?

Fırında pişirme usulü.

Cup Nedir?

Çay Kahve Bardağı

Cury Nedir?

Bir tür Hint baharatı

Çağla Nedir?

Bademin taze olarak yenilebilen şekli.

Çakal Eriği (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani erik.

Çalkalama (Yöresel Tanım) Nedir?

Ayran.

Çapraz Bulaşma Nedir?

Mikroorganizmaların, bulundukları bir gıdadan, ekipmandan ya da yüzeyden, herhangi bir ara... devamı

Çekilmiş Nedir?

Doğranmış, kıyılmış, kıyma makinesinden geçirilmiş.

Çekilmiş Ekmek İçi Nedir?

Genellikle bayat olan ekmeğin kabuk kısmı alındıktan sonra kalan iç kısmının blender, ron... devamı

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Çektirme Nedir?

Bir sıvıyı kaynatıp buharlaşmasını sağlayarak miktarını azaltma, koyulaştırma, yoğunlaştır... devamı

Çeltik Nedir?

Henüz kabuğu ayıklanmamış, işlenmemiş pirinç tanesine verilen isim.

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 5 6 [7]8 9 ... Son Sayfa