Özgün Yemek Tarifleri

Can-Opener nedir, ne demek?

Can-Opener hakkında bilgi

Can-Opener

Konserve Açacağı

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çortutu (Yöresel Tanım) Nedir?

Şalgam.

Çörekotu Nedir?

Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılab... devamı

Darı Fülfül Nedir?

4-6 santim, koni biçiminde, açık esmer renkli, yakıcı ve keskin lezzetli olan meyveler.... devamı

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.