Çentikleme (Yöresel Tanım) Nedir?
Bıçak vasıtasıyla dikey ve yatay vuruşlar yaparak ufak parçalara bölmek.
Bıçak vasıtasıyla dikey ve yatay vuruşlar yaparak ufak parçalara bölmek.
Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.
Yemeklerde farklı tat ve aromalar elde etmek için kullanılan baharat veya baharat karışıml... devamı
1- Sebze için; sebzeleri aynı boyda kesip yontarak düzgün ve süslü şekil verme usulü. 2- ... devamı
Dikenli bir çalı türüdür. Meyveleri sarı ve turuncu renklidir. Olgunlaşan meyveleri çiğ ol... devamı
Çatal, kaşık, çırpma teli vb. yardımıyla, çırpılacak malzemeyi, havada daireler çizdirip, ... devamı
Çırpma işleminin kolayca yapıldığı ve çırpma işi için özel olarak tasarlanmış metal kap ve... devamı
İran pirinci ile yapılan ve genellikle üzerinde et ile servis edilen bir tür pilav.
Bahçe.
Taze fasulyede veya bazı sebzelerde bulunan lifli kısım, pişmeyerek ağıza gelir (kılçık).... devamı
Kuru kayısı veya zerdali.
Baharda kar kalktıktan sonra ilk yetişen yabani sebzedir. Pırasanın ufağına denir.
Şalgam.
Tahin helvasının yapımında kullanılır. Çöğen suyu helvanın yağlı kısmı ile sulu olan kısmı... devamı
Gluten intoleransı. İnsan vücudunun buğday proteini gluteni sindirememesi durumudur.
Sarı çiçekli, keskin kokulu bir bitkidir. Turşulara lezzet ve koku vermek için kullanılır.... devamı
Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılab... devamı
Kırmızı küt burunlu, yuvarlakça çok acı biber.
Yaprakları keskin kokuludur. Yemeklerde ve tarhana çorbasında kullanılır. Çay olarak da iç... devamı
Sarı çiçekli bir bitkidir. Çiçek açmadan önce toplanır, haşlanarak salatası yapılır.... devamı
Nohut büyüklüğünde taneler halinde satılan ve pastacılık işlerinde kullanılan çikolata tür... devamı
Kahverengi sosu yarıya çektirilerek yapılan ana soslardan biri.
Dana kemiği ve aromatik(hoş kokulu) maddelerle yapılan ana sos. Kahverengi veya beyaz bir... devamı
Dana bonfileden kesilmiş 1 santim kalınlığında bonfile parçaları.
4-6 santim, koni biçiminde, açık esmer renkli, yakıcı ve keskin lezzetli olan meyveler.... devamı
4-8 cm uzunluğunda olan, doğu Hint adalarında yabani olarak yetişen kendine has esansiyel ... devamı
Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, soslarda ayrıc... devamı
1. Pişme kabının dibine akarak yapışan maddeyi bir sıvı (su, et suyu, şarap) ile sulandırm... devamı