Özgün Yemek Tarifleri

Buk Garni nedir, ne demek?

Buk Garni hakkında bilgi

Buk Garni

Aromatik tat ve koku vermek için (yemek ve et sularında) havuç, kekik, defne, soğan vb. bağlayarak pişen yemeğin içine koyuluyor. Yemek piştikten sonra bu ilaveler geri alınır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Kahverengi Dana Fond Nedir?

Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Leben (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapça yoğurt.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.