Buk Garni
Aromatik tat ve koku vermek için (yemek ve et sularında) havuç, kekik, defne, soğan vb. bağlayarak pişen yemeğin içine koyuluyor. Yemek piştikten sonra bu ilaveler geri alınır.
Aromatik tat ve koku vermek için (yemek ve et sularında) havuç, kekik, defne, soğan vb. bağlayarak pişen yemeğin içine koyuluyor. Yemek piştikten sonra bu ilaveler geri alınır.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Arapça yoğurt.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
4-6 aylık ördek yavrusu.