Bukegarni (Bouquet Garni)
Yemeğe aromatik koku veren; pırasa yaprağı, maydanoz sapı, havuç parçası, kekik ve defne yaprağından oluşan iple bağlanmış demet.
Yemeğe aromatik koku veren; pırasa yaprağı, maydanoz sapı, havuç parçası, kekik ve defne yaprağından oluşan iple bağlanmış demet.
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı
Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
İnce bulgur.
Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.
Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı