Tirit
1. Et suyunda kızartılmış ekmek veya bayat ekmek konularak yapılan yemek.
2. Kaz yağıyla iki yüzü de kızartılarak pişirilmiş, yağlanarak üçgen kesilmiş köy yufkası.
1. Et suyunda kızartılmış ekmek veya bayat ekmek konularak yapılan yemek.
2. Kaz yağıyla iki yüzü de kızartılarak pişirilmiş, yağlanarak üçgen kesilmiş köy yufkası.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı
Kuvertür.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.
Börülce.
Dolmalık kabak.