Terbiye Etmek
Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Arapça yoğurt.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı
Kuvertür.