Terbiye Etmek
Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Hazırlanan karışımda bir süre bekletilerek yumuşaklık ve lezzet kazandırmak veya yemeklerin suyuna un, yumurta, limon gibi malzemeleri ekleyerek koyulaşmasını sağlamak.
Dış kabuğu alınmış karabiberin öğütülmüşüdür. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Özellikl... devamı
Meyvesi şekerli ve serinletici olup, çiğ veya pişirilerek tüketilir.
Pasta ve tatlılara lezzet vermek için kullanılan, şekerin ateş üzerinde (120-170 °C arasın... devamı
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı
Bira yapımında kullanılmak üzere çimlendirilmiş ve daha sonra filizleri ile kökleri ayıkla... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
İnce ince kesilerek kurutulan hamur.
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
Yemek yeme usulüne ve yemeklerin sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, b... devamı