Özgün Yemek Tarifleri

Trüf (Truffe) nedir, ne demek?

Trüf (Truffe) hakkında bilgi

Trüf (Truffe)

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri etrafında 20 cm derinliklere kadar toprak altında yetişen, yumru şeklinde, siyah, aromatik(hoş kokulu) veya kahve renginde olabilen çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü, Domalan mantarı.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Patojen Nedir?

Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Karamelizasyon Nedir?

Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi... devamı

Vienna Roast Nedir?

Orta derecenin üzerinde fırınlanmış çekirdeklerdir. Üzerlerinde yağ belirmeye başlar. Terc... devamı

Buttered Bread Nedir?

Tereyağlı Ekmek

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Pickle Nedir?

Turşu