Özgün Yemek Tarifleri

Trüf (Truffe) nedir, ne demek?

Trüf (Truffe) hakkında bilgi

Trüf (Truffe)

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri etrafında 20 cm derinliklere kadar toprak altında yetişen, yumru şeklinde, siyah, aromatik(hoş kokulu) veya kahve renginde olabilen çok kıymetli ve pahalı bir mantar türü, Domalan mantarı.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı

Pasta Örtülüğü Nedir?

Kuvertür.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Sakız Kabağı Nedir?

Dolmalık kabak.