Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Mikser Nedir?

Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı

Milföy Nedir?

Pasta, çörek ve börek yapımında kullanılan yağlı bir hamur türü.

Milföy Hamuru (Föyöte Hamuru) Nedir?

İnce yağ ve hamur tabakalarından oluşur. Un, tuz, sudan meydana gelen hamurun özel açma te... devamı

Milk Powder Nedir?

Süt Tozu

Minyonet Nedir?

1- Kuzu filetosuyla yapılan bazı yemek isimlerinde kullanılır. Mesela; biberli kuzu minyon... devamı

Mirpiu Nedir?

Birçok yemeğe çeşni katmak üzere kullanılabilecek standart bir sebze ve otlar karışımıdır.... devamı

Mirpua Nedir?

Havuç, soğan ve kereviz eşit miktarda ve eşit büyüklükte (iri küpler halinde) kesilmesi il... devamı

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Mizanplas (Mis en place) Nedir?

Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.

Moka Nedir?

Yemen kahvesi, Adını Yemen'deki Muka şehrinden alır. 17. Yüzyıla kadar Dünya kahve gereksi... devamı

Mol Nedir?

Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.

Moleküler Gastronomi Nedir?

Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol... devamı

Moltan Nedir?

Masa örtülerinin altına konulur. Kalın kumaştan yapılmış örtülerin masadan kaymasını önley... devamı

Moril Nedir?

Kuzu mantarı.(Fr. Morille)

Moriy Nedir?

Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Mörang Nedir?

Beze. Çırpılmış yumurta beyazına şeker ilave ederek elde edilen kurabiye çeşidi. (Fr. Meri... devamı

Möreng (Meringue) Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı

Mushroom Nedir?

Mantar

Muskat Nedir?

Muskat ağacı meyvelerinden elde edilen bir baharat türü. Fındık büyüklüğünde bir cevize be... devamı

Mustard Nedir?

Hardal

Mühürleme Nedir?

Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı

Nane Nedir?

Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı

Nar Ekşisi Nedir?

Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara ma... devamı

Narenciye Nedir?

Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı tür... devamı

Natürel Nedir?

Doğal.

Nektarin Nedir?

Şeftali ağıcına erik aşılanarak elde edilen şeftali tadında tüysüz meyve.

Nitrat Nedir?

Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.

No Pork Sticker Nedir?

İçinde Domuz Eti Yoktur Etiketi

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 22 23 [24]25 26 ... Son Sayfa