Mikser Nedir?
Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı
Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı
Pasta, çörek ve börek yapımında kullanılan yağlı bir hamur türü.
İnce yağ ve hamur tabakalarından oluşur. Un, tuz, sudan meydana gelen hamurun özel açma te... devamı
Süt Tozu
1- Kuzu filetosuyla yapılan bazı yemek isimlerinde kullanılır. Mesela; biberli kuzu minyon... devamı
Birçok yemeğe çeşni katmak üzere kullanılabilecek standart bir sebze ve otlar karışımıdır.... devamı
Havuç, soğan ve kereviz eşit miktarda ve eşit büyüklükte (iri küpler halinde) kesilmesi il... devamı
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı
Mutfakta veya restaurantta yemek ve servis öncesi yapılan hazırlıklara verilen isim.
Yemen kahvesi, Adını Yemen'deki Muka şehrinden alır. 17. Yüzyıla kadar Dünya kahve gereksi... devamı
Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.
Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol... devamı
Masa örtülerinin altına konulur. Kalın kumaştan yapılmış örtülerin masadan kaymasını önley... devamı
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.
Beze. Çırpılmış yumurta beyazına şeker ilave ederek elde edilen kurabiye çeşidi. (Fr. Meri... devamı
Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı
Mantar
Muskat ağacı meyvelerinden elde edilen bir baharat türü. Fındık büyüklüğünde bir cevize be... devamı
Hardal
Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı
Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı
Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara ma... devamı
Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç gibi Citrus cinsi meyve ağacı tür... devamı
Doğal.
Şeftali ağıcına erik aşılanarak elde edilen şeftali tadında tüysüz meyve.
Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.
İçinde Domuz Eti Yoktur Etiketi