Nar Ekşisi
Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara mayhoş bir tat vermesi için katılır.
Narın kaynatılması ile elde edilen bir çeşit pekmez. Yemeklere, çorbalara ve salatalara mayhoş bir tat vermesi için katılır.
Şeffaf pasta, turta kuvertürü.
Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.
4-6 aylık ördek yavrusu.
Hamuru iyice yoğurarak esnek (homojen) hale getirmek.
Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı
Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.
Semizotu.
Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı
Börülce.