Mariz (Marise) Nedir?
Kauçuktan yapılmış saplı sıyırıcı. Akıcı (sos, çorba vs) yiyecekleri sıyırmak için kullanı... devamı
Kauçuktan yapılmış saplı sıyırıcı. Akıcı (sos, çorba vs) yiyecekleri sıyırmak için kullanı... devamı
Eklenebilir pay (Ticari bir işlemde zarar tehlikesine karşı ayırılan pay).
1- Kazan veya tencere. 2- Kahverengi ya da normal et ve kemik suyu.
Tatlımsı kırmızı şarap. Marsala yemek öncesi ve ilk yemekle birlikte servis edilir. Sos ya... devamı
Şekerli badem ezmesi.
Bir tür Yunan rakısı.
Peyzan doğrama usulünün gelişi güzel yapılan halidir. Çabuk pişmesi istenen yemeklerde seb... devamı
Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı
Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Yemek Tepsisi
Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı
Şeker kamışı ve pancar ezmesinden şeker alındıktan sonra kalan kısmı.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayo... devamı
Menü
Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyoloji... devamı
Çelikten, alüminyumdan, demirden veya bakırdan yapılmış kaplar; tencere, kasrol, tava, kaz... devamı
1. Un ve su ile elde edilen karışıma verilen isimdir. Süt ile yapıldığında ise beşamel adı... devamı
Eşit miktarlada un ve yağ kullanılarak hazırlanır. Yağ eridikten sonra unu ilave edip taht... devamı
Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı
Az miktarda un ve tereyağı kavrulup soğutulur. Sosları koyulaştırmada kullanılır.(Çorbalar... devamı
Şeffaf pasta, turta kuvertürü.
Lapalaşma. Su alarak pörsüme. Sulanma.
Hafif ateşte, ağır ağır kaynatarak pişirme usulü.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.