Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Mariz (Marise) Nedir?

Kauçuktan yapılmış saplı sıyırıcı. Akıcı (sos, çorba vs) yiyecekleri sıyırmak için kullanı... devamı

Marj (Marge) Nedir?

Eklenebilir pay (Ticari bir işlemde zarar tehlikesine karşı ayırılan pay).

Marmit (Marmite) Nedir?

1- Kazan veya tencere. 2- Kahverengi ya da normal et ve kemik suyu.

Marsala Nedir?

Tatlımsı kırmızı şarap. Marsala yemek öncesi ve ilk yemekle birlikte servis edilir. Sos ya... devamı

Marzipan Nedir?

Şekerli badem ezmesi.

Mastika Nedir?

Bir tür Yunan rakısı.

Matignan Doğrama Nedir?

Peyzan doğrama usulünün gelişi güzel yapılan halidir. Çabuk pişmesi istenen yemeklerde seb... devamı

Maya Nedir?

Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı

Maydanoz Nedir?

Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı s... devamı

Mayonez Tenceresi Nedir?

Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı

Meal Tray Nedir?

Yemek Tepsisi

Meherek Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazınca şeker veya koyu şurup ilave edilerek elde edilen hamur veya yu... devamı

Melas Nedir?

Şeker kamışı ve pancar ezmesinden şeker alındıktan sonra kalan kısmı.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Menaj Nedir?

Yemek masalarında misafirlerin yemeklerini tatlandırmakta kullandıkları, sos, ketçap, mayo... devamı

Menu Nedir?

Menü

Mercanköşk Nedir?

Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. ... devamı

Metabolizma Nedir?

Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyoloji... devamı

Metal Kap Nedir?

Çelikten, alüminyumdan, demirden veya bakırdan yapılmış kaplar; tencere, kasrol, tava, kaz... devamı

Meyane Nedir?

1. Un ve su ile elde edilen karışıma verilen isimdir. Süt ile yapıldığında ise beşamel adı... devamı

Meyane (Beyaz) Nedir?

Eşit miktarlada un ve yağ kullanılarak hazırlanır. Yağ eridikten sonra unu ilave edip taht... devamı

Meyane (Kahverengi) Nedir?

Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı

Meyene Nedir?

Az miktarda un ve tereyağı kavrulup soğutulur. Sosları koyulaştırmada kullanılır.(Çorbalar... devamı

Meyve Jölesi Nedir?

Şeffaf pasta, turta kuvertürü.

Mızıkmak Nedir?

Lapalaşma. Su alarak pörsüme. Sulanma.

Mijote (Mijoter) Nedir?

Hafif ateşte, ağır ağır kaynatarak pişirme usulü.

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Mikroorganizma Nedir?

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 21 22 [23]24 25 ... Son Sayfa