Non Potable Water Nedir?
İçilmez Su
İçilmez Su
Tarafsız, sade.
1- Dana budundaki cevize benzeyen kemiksiz kaba et. 2- Deniz ürünü olan Tarak'ın yenen... devamı
Fındık, ceviz ya da yerfıstığının şeker, yağ, süt tozu ve kakao ile karıştırılması elde ed... devamı
Çerez
Üzerine rendelenmiş peynir konulup salamandrada veya fırında kızartılmış yemek yemek ya da... devamı
Bir kimyasal molekülün yapısına oksijenin dahil olduğu kimyasal reaksiyona verilen isim.... devamı
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.
Portakal Suyu
Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş ... devamı
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Doğulu. Şark yemekleri. Doğuya özgü anlamında kullanılan bir sıfat.
İlik kemiği anlamında, dana incikten madalyon şeklinde kesilen etlerle yapılan bir İtalyan... devamı
Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi.
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 160... devamı
Pastacılık alanında kullanılan, pasta ve keklere hacim ve yumuşaklık kazandırmak, hamur ka... devamı
Fırın
Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.
Gıdaların (genellikle sebzeler) pişmeden önce çok kısa haşlaması. Şok haşlama. Blanşi yapm... devamı
Yiyeceklerin pişirilmeden önce tabi tutuldukları işlemlerin tümü.
4-6 aylık ördek yavrusu.
Et dokusunda bulunan lezzetli su (sük).
Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.
Hamuru iyice yoğurarak esnek (homojen) hale getirmek.
Kaz, ördek, güvercin ve bazı kuş yavrularının civcivlikten sonraki durumu.
Sığırın karınaltı eti. Deriyle işkembe arasındaki ince et tabakası.
Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı