Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Non Potable Water Nedir?

İçilmez Su

Nötr (Neutre) Nedir?

Tarafsız, sade.

Nua (Noix) Nedir?

1- Dana budundaki cevize benzeyen kemiksiz kaba et. 2- Deniz ürünü olan Tarak'ın yenen... devamı

Nuga-Nugatin Nedir?

Fındık, ceviz ya da yerfıstığının şeker, yağ, süt tozu ve kakao ile karıştırılması elde ed... devamı

Nut Nedir?

Çerez

Ograten Nedir?

Üzerine rendelenmiş peynir konulup salamandrada veya fırında kızartılmış yemek yemek ya da... devamı

Oksidasyon Nedir?

Bir kimyasal molekülün yapısına oksijenin dahil olduğu kimyasal reaksiyona verilen isim.... devamı

Ongle (Onglet) Nedir?

Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Orange Juice Nedir?

Portakal Suyu

Ordövr (Hors d'oeuvre) Nedir?

Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş ... devamı

Orta Isı Nedir?

150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı

Oryantal Nedir?

Doğulu. Şark yemekleri. Doğuya özgü anlamında kullanılan bir sıfat.

Ossobuco Nedir?

İlik kemiği anlamında, dana incikten madalyon şeklinde kesilen etlerle yapılan bir İtalyan... devamı

Ossobüko Nedir?

Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi.

Otuz Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 160... devamı

Ovaleks Nedir?

Pastacılık alanında kullanılan, pasta ve keklere hacim ve yumuşaklık kazandırmak, hamur ka... devamı

Oven Nedir?

Fırın

Öldürmek Nedir?

Kızgın yağda biraz kavurmak; börttürmek, yumuşatmak.

Ön Haşlama Nedir?

Gıdaların (genellikle sebzeler) pişmeden önce çok kısa haşlaması. Şok haşlama. Blanşi yapm... devamı

Ön hazırlık Nedir?

Yiyeceklerin pişirilmeden önce tabi tutuldukları işlemlerin tümü.

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Öz Su Nedir?

Et dokusunda bulunan lezzetli su (sük).

Özemek Nedir?

Birkaç şeyi birbirine karıştırıp iyice çırparak yoğunlaşmasını sağlamak.

Özleştirmek Nedir?

Hamuru iyice yoğurarak esnek (homojen) hale getirmek.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Palaz Nedir?

Kaz, ördek, güvercin ve bazı kuş yavrularının civcivlikten sonraki durumu.

Pançeta Nedir?

Sığırın karınaltı eti. Deriyle işkembe arasındaki ince et tabakası.

Pandispanya Nedir?

Birçok pastanın temel malzemesi olan yumurta, şeker ve undan yapılan, sünger gibi yumuşacı... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 23 24 [25]26 27 ... Son Sayfa