Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Pane Nedir?

Malzemeyi sırasıyla, un, yumurta ve galeta unundan geçirme yöntemi (şinitsel, eskalop).... devamı

Pane Etmek Nedir?

Yiyecekleri önce una ve yumurtaya sonra istenirse galeta ununa bulayıp kızartmaya denir.... devamı

Paper Cup Nedir?

Kâğıt Bardak

Paprika Nedir?

Kırmızı biber. Ayrıca bazı yemeklerin lezzetini arttırmak için de kullanılır.

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı

Parizye Aleti Nedir?

Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı

Parizyen Patates Nedir?

Bilye gibi çıkartılmış patates.

Parsley Nedir?

Maydanoz

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı

Pasta Kreması Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastaların arasına ve sualenin içine konula... devamı

Pasta Kremi Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı

Pasta Örtülüğü Nedir?

Kuvertür.

Pastörizasyon Nedir?

Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok e... devamı

Pastörize Nedir?

Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar ısıtılarak birdenbire soğutulmasıyla, içindeki ... devamı

Pastry Nedir?

Tatlılar

Pataşu Nedir?

Fransızca puf böreği anlamına gelir. Ekler, profiterol gibi tatlıların hamuru. Pişmiş hamu... devamı

Patdamand (Pate d'amande) Nedir?

Badem ezmesi.

Pate Nedir?

Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı

Patojen Nedir?

Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.

Pavurya Nedir?

Bir cins yengeç.

Pay (Pie) Nedir?

Hamurdan, börek şeklinde yapılan, tatlı ve sade yiyecekler.

Pazı Nedir?

1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı

Peas Nedir?

Bezelye

Pektin Nedir?

Elma, ayva, limon gibi meyvelerin hücre sıvısında doğal olarak bulunan bir madde. Jölemsi ... devamı

Pelte Nedir?

Nişasta ve şekerin, meyve suyuyla pişirilerek soğutulmasından elde edilen bir tatlı türü.... devamı

Pembe Biber Nedir?

Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.

Pembeleştirmek Nedir?

Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).

Pençeta Nedir?

Dananın göğüs boşluğunda bulunan 12. ve 13. kaburgaları kapsayan kemiksiz ete pençeta deni... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 24 25 [26]27 28 ... Son Sayfa