Pane Nedir?
Malzemeyi sırasıyla, un, yumurta ve galeta unundan geçirme yöntemi (şinitsel, eskalop).... devamı
Malzemeyi sırasıyla, un, yumurta ve galeta unundan geçirme yöntemi (şinitsel, eskalop).... devamı
Yiyecekleri önce una ve yumurtaya sonra istenirse galeta ununa bulayıp kızartmaya denir.... devamı
Kâğıt Bardak
Kırmızı biber. Ayrıca bazı yemeklerin lezzetini arttırmak için de kullanılır.
Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı
Sebze ve meyvelerden top şeklinde süsleyici veya garnitürler çıkarmak için kullanılan ev a... devamı
Bilye gibi çıkartılmış patates.
Maydanoz
Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı
Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastaların arasına ve sualenin içine konula... devamı
Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı
Kuvertür.
Gıdaların içerisinde bulunan ve yalnızca insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların yok e... devamı
Besinlerin özel cihazlarda 65 derece kadar ısıtılarak birdenbire soğutulmasıyla, içindeki ... devamı
Tatlılar
Fransızca puf böreği anlamına gelir. Ekler, profiterol gibi tatlıların hamuru. Pişmiş hamu... devamı
Badem ezmesi.
Genelde, malzemesinde domuz eti ve kanatlılar ciğeri olan bir et ezmesi (ördek, sülün, ciğ... devamı
Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.
Bir cins yengeç.
Hamurdan, börek şeklinde yapılan, tatlı ve sade yiyecekler.
1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı
Bezelye
Elma, ayva, limon gibi meyvelerin hücre sıvısında doğal olarak bulunan bir madde. Jölemsi ... devamı
Nişasta ve şekerin, meyve suyuyla pişirilerek soğutulmasından elde edilen bir tatlı türü.... devamı
Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.
Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).
Dananın göğüs boşluğunda bulunan 12. ve 13. kaburgaları kapsayan kemiksiz ete pençeta deni... devamı